آزمایشگاه عرقیات

عرقیات گیاهی

به فرآورده‌هایی که از تقطیر قسمت‌های مختلف گیاهان مختلف که اسانس آن‎ها از محلول آبکی طی فرآیندجداشده بدست می‏آید گفته می‏‌شود.

 

برای انواع عرقیات گیاهی آزمون‎‏‌های فیزیکی و شیمیایی مطابق با استانداردهای ملی ایران در نظر گرفته شده است که در آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت مواد غذایی این آزمایشات انجام می‏‌شود.

 

ویژگی‏های حسی و ظاهری مربوط به محصول شامل بررسی رنگ، مزه و بو می‏باشد. مطابق با استاندارد هرنوع عرقیجات گیاهی وضعیت ظاهری فرآورده باید شفاف تا کمی کدر و بدون سرب، لرد و قسمت‏های گیاهی باشد. رنگ فرآورده باید بی‏رنگ باشد. مزه و بوی فرآورده باید مخصوص به خود باشد و فاقد هرگونه مزه و بوی غیر طبیعی، ترشیدگی، کپک زدگی و سوختگی باشد. ویژگی‌های  حسی انواع عرقیجات در استاندارد ۱۰۰۷۷عنوان شده است.

 

ویژگی ‏های شیمیایی که برای انواع عرقیجات گیاهی بررسی می‏‌شود:

 

۱-PH

 

۲-چگالی

 

۳-عدد اسیدی: به مقدار اسید خنثی شده برحسب میلی گرم بر اسید استیک در ml100 نمونه گفته می‏‌شود.

 

۴-عدد استری:مقدار هیدروکسید پتاسیم ۰۱/۰ مولار برحسب میلی لیتر است که برای صابونی کردن در ۱۰۰ میلی لیتر نمونه لازم می‏‌باشد.

 

۵-عدد یدی: به مقدار ید ۰۱/۰مولار برحسب میلی لیتر جذب شده توسط ۱۰۰ میلی لیتر نمونه گفته می‏‌شود.

 

۶-عدد اکسیداسیون: به مقدار میلی لیتر محلول پرمنگنات پتاسیم۰۱/۰ مولار که توسط ۱۰۰ میلی لیتر نمونه در شرایط استاندارد مصرف می‏‌شود.

 

۷-میزان اسانس: به مواد روغنی فراری که از بخش‏‌های مختلف گیاهی با روش‌های مختلفی بدست می‏آید گفته می‏‌شود.

 

تمامی روش‏های آزمون‏‌های شیمیایی مربوط به عرقیجات گیاهی مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره ۱۳۹۶۷انجام می‏‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *